על ההרצאה
"ילדי הסמארטפונים"
בהרצאה “ילדי הסמארטפונים” מקבלים הילדים והמתבגרים סקירה על תרבות המסכים והרשתות החברתיות והשפעתן על חיינו, כל זאת מתוך התייחסות לגיל ההתבגרות החדש, ולמיומנויות דור המילניום כ ”ילדים דיגיטליים”.
כמו כן, מעניקה ההרצאה הסבר מדוע וכיצד הרשתות כ״כ משפיעות עלינו, על הרצון שלנו למראה בלתי ניתן להשגה, ובכלל על דימוי הגוף והדימוי העצמי שלנו. כן יינתן הסבר כיצד הילדים ובני הנוער בונים את המוניטין הדיגיטלי שלהם והשפעתו עליהם, תוך התייחסות לדמויות מודל מעולמם (קים קרדשיאן, רונאלדו, קיילי ג’נר, אנה זק ועוד), למשחקים ולאפליקציות (פורטנייט, טיקטוק ועוד), כמו גם לסיפורי מקרה בנושאי חרם, סקסטינג ותקשורת בוואטסאפ.
כל אלו יסופרו במהלך ההרצאה לצד ניסויים משפחתיים שערכתי וכתבתי עליהם בטור שלי ב-YNET (כגון: האם הילדים שלי מכורים? מה קרה כשהתנתקתי לשבוע מכל קבוצות הוואטסאפ, ועוד) ובחינת סיפורי מקרה שהגיעו אלינו לפורטל “עשר פלוס”.
קהל יעד: ד' עד יב'
דור הזכוכית: AI, אפליקציות וגיימינג
כיצד הרשתות משפיעות על החשיבה שלנו, ההתנהגות והחוסן הרגשי?
מהם יתרונות וחסרונות הבינה המלאכותית (AI), וכיצד נגן על עצמינו ברשת?
כיצד נתמודד עם הודעות מיניות מפרופילים ו"בוטים" באינסטגרם ובטיקטוק?
כיצד בונים את המוניטין הדיגיטלי שלנו בצורה חיובית ונכונה?
ההרצאה "דור הזכוכית " מיועדת למתבגרים ובני נוער.
זוהי הינה הרצאה ממוקדת וקצרה, ובה נשוחח על כל אלו, ועל נושאים נוספים.
ההרצאה מבוססת על שיחות עם בני נוער, מחקר וסיפורי מקרה מהשטח. בהרצאה יקבלו המתבגרים עצות מעשיות וטכניקות להגן על עצמם ברשת, ולהנות מיתרונות הקדמה.
קהל יעד: ז' עד יב'.
"אשליית העצמי ברשתות החברתיות"
הפער בין הזהות הדיגיטלית לזהות האותנטית ברשת
בהרצאה זו מקבלים המתבגרים הצצה לעולמן של הרשתות , ולאשלייה הקיימת בהן. כולנו נתקלים בתקופה האחרונה בפייק ניוז, סרטונים קשים והרבה פוסטים המביעים כאב ועצב. יחד עם זאת, עד היום, הרשת שימשה כמקום בו כולם נראים מאושרים, ומושלמים. בהרצאה נדבר על הקיצוניות של הרשת וכיצד היא משפיעה עלינו. נדבר על הפער בין הזהות שלנו ושל אחרים ברשת לבין הזהות שלנו במציאות. כיצד הפער הזה משפיע עלינו ביום יום הן מבחינת התפיסה העצמית שלנו, דימוי גוף, ועוד. כיצד פייק ניוז משפיע עלינו ברמה הקוגניטיבית והרגשית.
כמו כן, מקבלים בני הנוער סקירה על תרבות המסכים והרשתות החברתיות והשפעתן על חיינו, כל זאת מתוך התייחסות לגיל ההתבגרות החדש, ולמיומנויות דור המילניום כ ”ילדים דיגיטליים”. וכן, הסבר מדוע וכיצד הרשתות כ״כ משפיעות עלינו, על הרצון שלנו למראה בלתי ניתן להשגה, ובכלל על דימוי הגוף והדימוי העצמי שלנו.
כן יינתן הסבר כיצד הילדים ובני הנוער בונים את המוניטין הדיגיטלי שלהם והשפעתו עליהם, תוך התייחסות לדמויות מודל מעולמם (קים קרדשיאן, רונאלדו, אנה זק ועוד), למשחקים ולאפליקציות (פורטנייט, טיקטוק ועוד), כמו גם התייחסות לצד הפחות נעים של הרשת הכולל לסיפורי מקרה בנושאי חרם, סקסטינג ותקשורת בוואטסאפ.
קהל יעד: ז' עד יב'.
"טיקטוק, אינסטוש ופייק ניוז"
בהרצאה זו אסביר למתבגרים מהו פייק ניוז וכיצד ניתן לזהות אותו.
מדוע חשוב שלא לצפות סרטונים קשים, וכיצד ניתן לשמור על עצמנו ברשת.
כל זאת מתוך סקירה על תרבות המסכים והרשתות החברתיות והשפעתן על חיינו והתייחסות לגיל ההתבגרות החדש, ולמיומנויות דור המילניום כ ”ילדים דיגיטליים"
כמו כן, ההרצאה מעניקה הסבר כיצד הילדים ובני הנוער בונים את המוניטין הדיגיטלי שלהם והשפעתו עליהם, תוך התייחסות לדמויות מודל מעולמם (קים קרדשיאן, בר רפאלי, ועוד) למשחקים ולאפליקציות מעולמם, כמו גם לסיפורי מקרה בנושאי חרם, סקסטינג ותקשורת בוואטסאפ.
קהל יעד: ז' עד יב'.
"הורות בעידן הדיגיטלי" – הרצאה מתאימה להורים וצוותי חינוך
בהרצאה זוכים ההורים לקבל הצצה לעולמם של המתבגרים מהרגע שבו הם נמצאים במסכים על סכנות ברשת, אפליקציות (אפליקציות שאתם מכירים וכאלו שלא)
למה הם שולחים תמונה אינטימית?, איך הם מנסים לבנות את המוניטין הדיגיטלי ?
ההרצאה מבוססת על שיחות עם בני נוער, מחקר וסיפורי מקרה מהשטח.
בהרצאה תקבלו עצות מעשיות וטכניקות להגן על הילדים ברשת
דור הזכוכית - ילדי המסכים" – הרצאה מתאימה להורים וצוותי חינוך
בהרצאה זוכים המשתתפים לקבל הצצה לעולמם של המתבגרים מהרגע שבו הם נמצאים במסכים, אפליקציות "חמות" וטרנדים חדשים.
ההרצאה תעסוק בנושאים הבאים:
מהן האפליקציות החדשות שישנן, ומה הקשר לבינה מלאכותית?
כיצד נתמודד עם הודעות והצעות שבני הנוער מקבלים מ"שוגר דדי" באינסטגרם?
מדוע הם נמצאים למשך שעות בטיקטוק וברילס, והאם יש בכך גם יתרונות?
מה אנחנו יודעים על "פורנו מלחמה" ועל ההשפעה שלו על המוח?
ובעיקר נבין , כיצד אנחנו, העובדים עם בני הנוער, נצליח להגיע אליהם ולעורר בהם השראה דרך עולמם בכלל, ודרך המסכים בפרט, וכיצד נצליח ליצור עימם תקשורת מקרבת?
ההרצאה "ילדי המסכים" מיועדת למחנכים ואנשי חינוך שעובדים עם בני נוער.
זוהי הינה הרצאה ממוקדת וקצרה, ובה נשוחח על כל אלו, ועל נושאים נוספים.
ההרצאה מבוססת על שיחות עם בני נוער, מחקר וסיפורי מקרה מהשטח.
בהרצאה תקבלו עצות מעשיות וטכניקות להגן על הילדים ברשת, וליצור עימם תקשורת מקרבת חיובית.
הורים (לא) מושלמים – הרצאה להורים
בהרצאה חווייתית ומשעשעת, המבוססת על ספרה "שוקולד לארוחת בוקר " (הוצאת ניב, 2024) מציעה צוק טעימה מהניסויים המפתיעים והמשעשעים הללו, ומזמינה אתכם הקוראים למסע חווייתי שמטרתו “לצאת מהריבוע” שלנו כהורים, לבדוק מה קורה כשאנחנו יוצאים מהקופסה, שוברים את הכללים והמוסכמות ההוריות . בהרצאתה בוחנת צוק מושגים המוכרים לנו בשגרת יומנו כגון הסעות, שיעורים, תפקידים בבית, מסכים, ומציע ניסוי קצר וחשיבה אחרת, קטעי מחקר רלוונטיים ושאלות מכוונות להורים.
בין הנושאים בהרצאה:
מה קרה כשההורים פתחו בשביתה בבית?
מה קרה כשניסיתי להכין את שיעורי הבית של הילדים?
מה קרה כשנתתי להם לשבת מול המסכים 24/7?
ולמה בכלל לאכול שוקולד לארוחת בוקר?
לא מובטחים כאן מהפכים דרמטיים, אבל בהחלט יתחוללו שינויים קטנים בתחושות שלכם ובדינמיקה בבית, והכול כדי להגיע בסופו של דבר למה שכולנו רוצים – חיים טובים יותר, תוך איזון משפחתי ותקשורת חיובית עם הילדים.
על המרצה
מומחית למחקר תרבות הילד והנוער, מנכלי”ת פורטל “עשר פלוס”. בעלת MA במחקר תרבות הילד והנוער ו – MA בספרות עברית מאוניברסיטת תל אביב, ומרצה בבתי ספר, חברות וארגונים. מתראיינת בתכניות טלויזיה ורדיו, וכן בעלת טור קבוע בYNET הורים.
מוכרת ומאושרת במאגר התוכניות של משרד החינוך.
נירית צוק
ילדי הסמארטפונים- הצצה לחייהם של ילדי הדיגיטל


Or Ko
.png)